Diumenge, 24 setembre, 2023
IniciAltres notícies‘Arrels’ posa en valor les empreses i la seua vinculació amb el...

‘Arrels’ posa en valor les empreses i la seua vinculació amb el territori

Organitzat per l’APCV, Generalitat Valenciana i Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia, se celebrarà en l’Espai Lluís Vives el 28 de març

Dins de la programació del Dénia Festival dels Humanitats, un conjunt d’importants empreses de la Comunitat Valenciana participaran en este col·loqui el pròxim 28 de març en l’Espai Lluís Vives. ‘Arrels’ Fòrum d’Empreses Compromeses amb el Territori, organitzat per l’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana (APCV), la Generalitat Valenciana i la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia i patrocinat per Caixa Ontinyent, EnerHi i Balearia, amb la col·laboració de Rolser, centra el seu protagonisme en aquelles entitats que al llarg de la seua trajectòria han treballat en favor del desenvolupament i la prosperitat de la Comunitat.

Edifici de Balearia. APCV

En esta línia, el president de l’APCV, Santiago Sanchis, destaca que l’objectiu que es persegueix amb este fòrum és “posar en valor les empreses i la implicació que tenen amb els territoris on estan situades, el compromís social cap a la zona i la seua gent”. De la mateixa manera, assenyala que és un factor que comparteixen tant les empreses que participen com els mitjans de comunicació locals i comarcals. “Les empreses poden articular el seu discurs de compromís social gràcies al fet que els mitjans de comunicació que serveixen a les seues comarques poden traslladar estos missatges a l’opinió pública de la Comunitat. Som agents dinamitzadors i en el fòrum subratllarem el paper que tenen els periòdics de paper, mai més ben dit”. Així doncs, Sanchis posa l’accent en el factor diferencial que tenen algunes comarques com és el de “tenir la sort de disposar d’un mitjà de comunicació propi”. En este sentit, cal recordar que el setmanari Suheca.com forma part de l’APCV.

El fòrum s’iniciarà a les 10.30 hores de la mà de Pere Rostoll, director general de Relacions Informatives de la Generalitat Valenciana; Santiago Sanchis, president de l’APCV; Benito Mestre Caudeli, president del Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA); i Lydia del Canto, directora d’ESG de Balearia. Així mateix, estarà compost per tres taules rodones on “empreses i empreses de comunicació” establiran diàleg i reflexió per a donar a conéixer el seu treball i els seus respectius compromisos.

En la primera d’elles, ‘Empreses familiars i empreses de comunicació al territori’, a les 10.45 hores, intervindran Alejandro Escrivà, director de la Càtedra Empresa Familiar de la Universitat de València, i Ferran Belda, director de Levante-EMV durant els anys 1987-1988 i 2008-2013, i que va propiciar la seua expansió territorial a través de les delegacions comarcals. Estarà moderada per Mariví Pardo, directora de Portada.info (Villena).

Projectes empresarials d’èxit

A les 11.35 hores serà el torn de la segona taula, ‘El compromís amb el territori’. En esta ocasió, les empreses que participaran en el diàleg seran Caixa Ontinyent, com a única caixa d’estalvis de la Comunitat Valenciana; EnerHi, empresa d’energia neta i sostenible; i Balearia, empresa naviliera que celebra enguany el seu 25 aniversari. A més, el director de El Nostre (Alcoi), Lluís Peidro, serà l’encarregat de moderar-la. Tal com apunta el director de l’APCV, Santiago Sanchis, en esta taula les tres empreses podran mostrar les seues apostes amb els seus territoris i els seus diferents models de gestió per a arribar a la societat.

Finalment, la tercera taula, ‘Perdurabilitat i fidelitat d’un projecte empresarial’, a les 12.30 hores, estarà moderada per Juanjo Clemente, director de Revista Poble (Vila-real), i, com el seu nom indica, les empreses que intervenen, Rolser, Aquaclean Group i Unión Alcoyana, totes elles amb més d’un segle de vida, es convertiran en l’exemple de com mantenir durant el temps este compromís amb el territori.

El fòrum conclourà amb la intervenció del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, qui atorgarà els reconeixements a les empreses protagonistes.

Més llegits