La crispació entre diferents formacions polítiques i els atacs personals marquen l’última setmana de la campanya electoral municipal
Les urnes ja esperen les paperetes que este 28 de maig decidiran com es conformarà l’hemicicle de l’Ajuntament de Sueca per als pròxims quatre anys. Huit formacions tractaran d’aconseguir l’alcaldia després de setmanes de treball al carrer i a les xarxes socials per a obtenir el màxim suport possible este diumenge.
Pel camí, entrevistes en els mitjans de comunicació locals, un debat televisat, molts vídeos i publicacions a les xarxes i, fins i tot, denúncies i reprovacions públiques. Els últims dies de campanya han estat marcats pels atacs continus entre diverses formacions polítiques. En esta web podran llegir els diversos articles d’opinió que ens han fet aplegar durant els últims dies. Articles que reproduïm sense posar ni llevar cap coma i on es manifesta una vegada més que els pactes entre els partits que podrien conjugar-se millor per les seues tendències i línies polítiques són cada vegada més complicats.
Les eleccions municipals a Sueca sempre han sigut difícils i tot apunta que els pactes necessaris per a formar equip de govern una vegada passades les votacions tornaran a veure’s marcats més per les persones que conformen les llistes que per les ideologies que representen.
L’última setmana va esclatar el primer gran conflicte d’estes eleccions entre PSPV-PSOE i Compromís després de la publicació en el diari Levante-EMV d’una notícia referent al Concurs Internacional de Paelles de Sueca. Les conseqüències d’este affair: dos articles signats pels candidats a l’alcaldia Dimas Vázquez i Vicent Baldoví.
L’altre conflicte d’última hora l’han protagonitzat el Partit Popular i dos de les persones que han format part d’esta agrupació política: Celia Beltrán i José Luis Ribera.

Eleccions de 2019
Passades les 23h de la nit del 26 de maig de 2019 es coneixia l’escrutini de les paperetes locals. Després del recompte, la força política Compromís va ser la més votada a Sueca aconseguint 4.727 vots, un 33,82% dels vots; el PSPV-PSOE es va convertir en la segona força més votada amb 3.455 vots, un 24,72% del total; el Partit Popular la ser la tercera força més votada a Sueca amb 1.849 vots i un 13,23% del total; Ciudadanos va quedar en quart lloc amb 1.601 vots, un 11,45% del total; i finalment, el Grup Independent de Sueca, Perelló i Mareny va quedar en cinqué lloc, convertint-se en l’última força política amb representació sumant 1.269 vots i un 9,08% del total.
No van aconseguir representació la resta de forces polítiques que van concórrer a estos comicis, L’Equerra de Sueca, coalició formada entre Esquerra Unida-Esquerra Republicana que va aconseguir 415 vots; Podemos que en va aconseguir 402 i República valenciana que en va aconseguir 76.
En aquelles eleccions municipals van votar a Sueca un total de 14.160 persones, el que va suposar un 66,08% de participació, 5,47 punts menys que en les eleccions de 2015, on van votar un total de 15.724 persones.