IniciEsportsAlbert Deruelle, profeta en la seua terra

Albert Deruelle, profeta en la seua terra

El jugador d’escacs del club amfitrió s’adjudica el VII Open Internacional d’Escacs ‘Ciutat de Sueca’

Per primera vegada en les seues set edicions, l’Open Internacional d’Escacs ‘Ciutat de Sueca’ es va quedar a casa. El jugador d’escacs local Albert Deruelle, del Club Escacs Sueca, va ser el vencedor absolut del prestigiós torneig disputat entre els dies 7 i 13 d’agost en el Casal Multiusos de la capital de la Ribera Baixa.

Deruelle es va alçar amb el títol en joc per davant del mestre FIDE ucraïnés Vladimir Chernikov, que milita en el club Gambito Benimaclet i que fa només una setmana es va alçar amb l’IX Open Internacional Fundación Valencia Cuna. El tercer classificat a Sueca va ser el colombià Cristian Andrés Hernández. Destacar també el notable paper exercit per Julian Borissov, monitor del club amfitrió, qui va aconseguir una meritòria setena plaça final en l’esdeveniment.

Més de 80 jugadors d’escacs van participar en l’edició de 2023 de l’Open, organitzat pel Club Escacs Sueca i la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca. A l’acte de lliurament de trofeus, va assistir el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sueca, Julián Sáez; qui va estar acompanyat per tres grans mestres dels escacs: la campiona del món en 2004, la búlgara Antoaneta Stefanova; el campió d’Europa en 2007, el búlgar Iván Cheparinov; i un dels millors jugadors d’escacs del món en l’actualitat, el jove holandés Jorden Van Foreest.

“Des d’este ajuntament, anem sempre a impulsar i donar suport a esdeveniments esportius d’este nivell que ens posicionen com una ciutat compromesa amb l’esport, des de la base fins a l’elit”, va apuntar l’edil d’Esports, Julián Sáez, en finalitzar l’Open. El torneig internacional de Sueca ha comptat amb 19 taulers digitals i ha pogut ser seguit en directe des de qualsevol racó del món a través de diferents plataformes.

Més llegits