IniciSUECAAcord PSPV-PSOE i Sueca per Davant: Dimas Vázquez continuarà d'alcalde

Acord PSPV-PSOE i Sueca per Davant: Dimas Vázquez continuarà d’alcalde

Els independents i els socialistes asseguren compartir propostes dels seus programes electorals i escenifiquen bona sintonia en la Muntanyeta dels Sants

Les formacions polítiques PSPV-PSOE i Sueca per Davant han signat un acord per a governar Sueca a partir del 17 de juny. Este nou pacte entre el partit més votat el passat 28M i el grup dels independents servirà per a conformar un equip de govern amb només dos agrupacions, ja que els 8 regidors socialistes i els 3 de Sueca per Davant sumen els 11 necessaris per a governar en majoria. Així, Dimas Vázquez repetirà com a alcalde de Sueca, sent el primer polític de la democràcia que aconsegueix alçar la vara dues vegades consecutives.

“Des que van eixir els resultats vam establir una sèrie de reunions on prioritzàrem els programes de cada partit. Sempre hem sigut partidaris de posar damunt de la taula les sigles de Sueca”, va indicar Dimas Vázquez. “Hem trobat en Julián Sáez i el seu partit una perspectiva de treball similar a la nostra i una bona sintonia entre persones. Per tant, hem arribat a un acord per a signar un document d’intencions on ens agafem de la mà a partir d’este 17 de juny”, va assegurar l’actual alcalde en funcions.

Per la seua banda, Julián Sáez també va fer incís en el fet de compartir algunes propostes en els seus programes: “L’acord assolit per Sueca per Davant amb la força política més votada en les passades Eleccions Municipals del 28 de maig a Sueca és un acord programàtic, o siga, un acord basat en els programes electorals de les dos formacions” i va explicar que “este acord de governabilitat és l’acord que major estabilitat pot aportar a la nostra ciutat”.

Després del passat diumenge 28 de maig, les diferents formacions polítiques van anar contactant per tal de tantejar les opcions possibles a l’hora de formar un govern. En este sentit, qui més interés ha posat des del principi han sigut les dues formacions que han acabat signant el pacte. Compromís per Sueca també es va posar en contacte amb Sueca per Davant, encara que la possibilitats de dur a terme la combinació conjuntament amb el Partit Popular esdevenia més complicada, ja que haguera sigut una fórmula difícil de justificar per part dels nacionalistes. Cal recordar que fa quatre anys van criticar durament el pacte PSPV-PSOE, PP i Ciutadans.

La combinació “més sòlida”

Julián Sáez, en la roda de premsa que va escenificar el pacte a la Muntanyeta dels Sants, va assegurar que “la resta de combinacions possibles per formar govern, al nostre entendre, serien igual de lícites però no igual de sòlides. En este sentit, Sueca per Davant hem tractat de ser coherents amb allò que hem dit durant tota la campanya electoral, que no és cap altra cosa que anàvem a anteposar l’interés general de la ciutadania al nostre interés particular, dit d’una altra manera, anàvem a posar sempre Sueca per davant. Dit açò, entenem que l’alcaldia de Sueca hauria d’ostentar-la el candidat del Partit Socialista”.

En el transcurs de les diferents reunions, Sueca per Davant també va fer saber al Partit Socialista de Sueca que eren partidaris de donar continuïtat a la fórmula posada en marxa la passada legislatura pel PSPV-PSOE de fer partícips a la resta de formacions polítiques amb representació municipal de la gestió de determinades àrees a l’Ajuntament. “Ens sentarem i parlarem amb PP i Compromís per oferir-los responsabilitats com ja vam fer fa quatre anys. Esperem que vulguen pujar al tren que es posarà en marxa el 17 de juny ja que m’agradaria que participaren d’este projecte comú. Tant Sueca per Davant com el Partit Socialista estem disposats a parlar amb tots i arribar a un acord”, va afirmar el socialista.

Finalment, Dimas Vázquez i Julián Sáez van tornar a agrair el suport rebut el passat 28M. “Com vam dir en l’escrit d’agraïment publicat recentment, el pròxim 17 de juny encetarem una nova legislatura, la primera de Sueca per Davant en l’Ajuntament. Julián, Noelia i Sari estan a la vostra disposició. No vos fallarem”, va avançar Sáez.

Més llegits