IniciEsportsLa 3a Clàssica de l'Arròs, la barreja perfecta de ciclisme, arrossars i sterrato

La 3a Clàssica de l’Arròs, la barreja perfecta de ciclisme, arrossars i sterrato

Sueca acull una prova que torna a ser un espectacle únic de principi a fi

Els arrossars i els trams de sterrato tornaren a sorprendre el món en una altra edició reeixida de la Clàssica de l’Arròs. La tercera edició d’esta peculiar prova, que va tancar la Copa d’Espanya Fèmines organitzada per la Real Federació Espanyola de Ciclisme, va regalar espectacle en cadascuna de les 3 proves celebrades en el matí del diumenge 18 de juny.

Els núvols i unes lleugeres gotes de pluja, encara que amb una temperatura alta, van acompanyar a les més de 300 ciclistes que van lluitar per la victòria als carrers de Sueca.

La navarresa Idoia Eraso (Laboral Kutxa-Fundació Euskadi) es va proclamar guanyadora d’en la prova reina Elit/Sub23, la càntabra Natalia Alonso (Río Miera) va véncer en la prova de Júnior/Fèmines mentre que la també navarresa Paula Ostiz (Lacturale Ermitagaña) va fer el mateix en l’última prova celebrada de Cadets.

Tres emocionants carreres
La primera de les carreres celebrades en el matí del diumenge va ser la de les categories Júnior/Màster. Des de les 8.30, les ciclistes van començar la prova que constava de 3 voltes al circuit per a completar 55 durs quilòmetres.
Ja des del pas pel primer tram de sterrato, sempre decisiu, es va trencar el pilot en diferents grups. Allí la basca Nahia Arana (Seguros Bilbao Miribilla) va marcar distància sobre el grup principal fins que Natalia Alonso i Garazi Abecia (EcológicosNavarra) li van donar caça i la van deixar enrere.

Sense resposta per part de la resta de ciclistes, el duo es va jugar la victòria en meta, on Natalia Alonso es va imposar sense problemes a l’esprint. El podi el va completar Nahia Arana.
Gairebé sense temps de descans va arribar la segona de les proves del dia, la més esperada, on les millors ciclistes del panorama nacional es van donar cita. Al voltant de les 10.30, el pilot va partir dels carrers de Sueca per a afrontar els vora 90 quilòmetres.

Prompte un grup d’unes 15 ciclistes, on l’equip basc Laboral Kutxa – Fundación Euskadi era majoria, va ser protagonista, deixant enrere qualsevol possibilitat de victòria per a altres ciclistes.

Un moviment de la valenciana Marta Romeu (Laboral Kutxa – Fundación Euskadi) que va ser neutralitzada als pocs quilòmetres va precedir a l’atac guanyador de la seua companya Idoia Eraso. La ciclista navarresa es va escapar amb un contundent atac al qual ningú del grup va poder respondre a falta de dues voltes per al final. Amb gran superioritat, l’equip de la guanyadora va completar el podi amb el segon lloc de Tania Calvo i el tercer de Marta Romeu.

El gran dia de ciclisme es va tancar amb la prova de la categoria Cadets. A les 13.30 el nombrós escamot de joves ciclistes va donar principi a la primera de les 2 voltes que completaven el recorregut.

La madrilenya Zaira Varea (Teika-Granja Rinya) va ser la primera a llançar-se a l’atac en el primer pas pel sterrato encara que molt prompte les dues corredores més fortes de la categoria van buscar el protagonisme de la prova. Leyre Almena (Teika-Granja Rinya) primer i després Paula Ostiz van distanciar a la resta de participants amb un potent atac. Malgrat que un grup de 5 perseguidores va lluitar per mantenir una distància que els permetera somiar amb la victòria, el triomf estava en les cames del duo escapat.

Ja als carrers asfaltats de Sueca, les dues ciclistes van llançar un llarg esprint on la navarresa Paula Ostiz es va imposar a la promesa valenciana.

Lliurament de premis
La celebració de la III edició de la Clàssica de l’Arròs va acabar amb el lliurament dels diferents premis i els mallots finals de la Copa d’Espanya Fèmines. Allí les autoritats i el públic van poder aplaudir el gran esforç de les ciclistes després d’un matí on el protagonisme no va ser un altre que per al ciclisme.

Més llegits