Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciCultura100 anys del naixement de Joan Fuster

100 anys del naixement de Joan Fuster

Les celebracions al voltant de l’efemèride del centenari arriben al seu moment àlgid el 23 de novembre amb multitud d’actes

Este 23 de novembre de 2022 es complia el centenari del naixement de l’escriptor Joan Fuster i, per este motiu, des de l’institut de la ciutat que porta el seu nom van organitzar una sèrie d’actes per a celebrar esta important efemèride.

“En el curs 2021-22, es va programar tot un any d’activitats sota el nom #centdefuster. Entre les activitats realitzades cal destacar la celebració dels XXXVIII Premis Literaris i l’acte de lliurament. El dia 23 de novembre s’ha organitzat un acte festiu per a commemorar la data del naixement de Fuster, amb la participació de l’alumnat de primer de batxillerat i quart de l’ESO”, va explicar la directora de l’institut Joan Fuster, Laura Mompó.

En primer lloc, es va realitzar una cercavila fins a la plaça de l’Ajuntament on alumnes del centre van llegir uns parlaments en els quals es van recitar alguns dels aforismes i poemes de l’escriptor. Posteriorment, i en la mateixa plaça, l’alumnat va oferir també una mostra de balls tradicionals per a, finalment, realitzar una ofrena floral al monument de Joan Fuster.

La cercavila de l’IES Joan Fuster va acabar en el monument de l’escriptor.

Els actes programats van comptar amb l’assistència de la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit; el regidor d’Educació de l’Ajuntament, Joan Carles Vázquez; les regidors de Joventut, Gema Navarro, i Medi Ambient, Carmen Pérez; i altres membres de la corporació; així com la directora de l’institut, Laura Mompó, representants de l’AMPA i un gran nombre de persones de l’equip directiu docent.

“L’institut ha volgut organitzar una sèrie d’actes per a fer partícip a tota la ciutadania d’esta efemèride i, nosaltres, des de la Regidoria d’Educació, ens vam oferir a col·laborar amb ells en tot el que necessitaren. I ací estem per a prestar el nostre suport a la celebració d’este centenari tan important”, va assenyalar Joan Carles Vázquez.

“Com a directora, i com a centre que porta el seu nom, ha estat un orgull poder organitzar i dur a terme este projecte de centre dedicat a la figura de Fuster, escriptor i intel·lectual del poble de Sueca, i commemorar així la data del seu naixement i com és d’important mantindre viva l’obra de Fuster al llarg del temps“, va concloure Laura Mompó.

Al Teatre Principal

Coincidint amb el centenari del naixement de Joan Fuster, el Teatre Principal de València va desplegar un homenatge musical i teatral a l’escriptor de Sueca, “Cent de Fuster”. Cal destacar que l’espectacle, que va obtenir un èxit rotund, va estar dirigit pel suecà Emili Chaqués.

Més llegits